Londra’nın Kuzey Kensington bölgesinde 6a Architects tarafından tasarlanan minimalist bir tasarımla oluşturulmuş Juergen Teller Stüdyosu bulunmaktadır. Bu mimari proje, Almanya doğumlu güzel sanatlar ve moda fotoğrafçısı Juergen Teller Stüdyosu için düzenlenmiştir. Brüt beton ve ahşabın bir arada harmanlanmasıyla oluşturulan stüdyo; yalın ve aynı zamanda sıra dışı bir tasarıma sahiptir.


Stüdyo, Teller’ın fotoğraf setleri olarak kullandığı küçük bahçe avluları ile ayrılmış bir dizi beton hacminden oluşuyor. Juergen Teller Stüdyosu‘nun bireysel bahçe avluları, çoğu zaman şehrin köşelerine yayılmış olan kentsel bahçe alanlarının ihmal edilmiş ve tükenme doğasından esinlenmiştir. İlk bahçe alanı, bitkilerin gelişmesi ve çiçek açması için bir stant görevi gören eski bir binadan kalan beton iskelete sahiptir.

Alışılmışın Dışında

Jurgen Teller Studio, ahşap bir girişe ve birinci kattaki ofis alanının manzarasını sunan büyük ahşap çerçeveli bir pencereye ve çarpıcı beton görünümlü bir beton cepheye sahiptir. Stüdyoya girerken, aralarında beton hacimleri ve bahçe avluları boyunca büyük bir koridor inşaat alanının sonuna kadar yol alır.

Ayrıca, Juergen Teller Stüdyosu‘nda sauna, meditasyon odası ve kütüphane bulunmaktadır. Ana beton hacmi ana stüdyo alanını içerir. Ana stüdyo alanının karşıt uçlarında, beton blok boşluklarda asılı olan mağaza odalarına açılan dar bir merdiven vardır. Üçüncü beton hacmi, giriş katında bir mutfak ve üstünde bir daire alanı sunmaktadır. Juergen Teller Stüdyosu boyunca çeşitli şekillerde beton kullanılmıştır; çimento blok duvarları, beton zeminler ve beton hacimlerin her iki ucunda duvarlara doğru iten geniş kirişler vardır. Betonun baskın görüntüsü, ekili avlunun doğal ışıklandırmalı akıtılmasıyla yumuşatılır. Ayrıca, gri ahşap doğramaların kullanımı, sıcak ve gözle görülür bir estetik sunmaktadır.

Estetik ve Doğal Tasarımlar

Hacimler arasında, yerel bitkiler ile dekore edilmiş dış mekan odaları olarak işlev gören boşluklar vardır; bu bitkiler bahçe tasarımcısı Dan Pearson tarafından seçilmiştir. Bitkilerin seçimi, binalardan filizlenmiş olan, şehirdeki rastlantısal çalılıklarını uyarmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, Juergen Teller Stüdyosu yağmur suyunu bahçelere ve açık avlu alanlarının köşelerinde silindirik bir balık havuzuna yönlendiren bir drenaj sistemi sunmaktadır.

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here